HunLog

A Kamionosok alfajai

2017. szeptember 06. - HespV

Nem mai írás, 2-3 évvel ezelőtt olvastam először. Az akkor elmentett írást kicsit átdolgoztam, amit most megosztok mindenkivel! Kellemes szórakozást! :D

usa-1061843_1920.jpg

Ponyvás

A legelterjedtebb fajta, szinte mindenhol felbukkanhat. Felismerhető a többnyire sportos felsőtestéről, amit a ponyvával vívott harcnak köszönhet, ruházata enyhén piszkos (bár a műveltebb egyedek a harc után átvedlenek). Spanifer használatát az évek során tökéletesre fejlesztette. A többi fajhoz képest nekik a legnagyobb az életterük, szinte bárhol felbukkanhatnak, hétvégén általában a ponyva alatt táplálkozási, vagy tisztálkodási okok miatt.

Hűtős

Ez a fajta némileg elkényelmesedett az evolúció során, igen jól tűri a zajt, és kifejlettek a raklap áthelyezési és számolási képességei. Nem ritka a magányt kedvelő egyed, de előfordulnak szép számmal olyanok is, akik szociálisan érzéketlenek, és a pihenőkben monoton zúgásukkal szórakoztatják a többi sofőrt. Igen gazdaságosak, ugyanis egyetlen kesztyű az összes felszerelésük. A vadászat közben elejtett zsákmányát szívesen megosztják a társaikkal, ezzel úgy nevezett "bandázást" kialakítva, amiért cserében elvárják a cigaretta és sör automatikus és folyamatos kínálgatását.

Élőállatos

Felbukkanhatnak Írországtól egészen Kazahsztánig bárhol. Fő ismertető jelük a véreres szemek, és a kitömött zsebek. Alvási szokásuk eltér a többi fajtól, ugyanis legtöbbször az igen kevés alvásigényüket vagy ülve elégítik ki, vagy pedig plató pucolással töltik. A hűtőstől eltérően általában párban cserkészik be az áldozataikat. Egy-két példány már messziről felismerhető a szagáról, és a ganyés bakancsáról, bár itt is előfordulnak kivételek.

Dobozos

A tudósok között a legvitatottabb fajta. Jellemző előfordulási helyük a sörgyárak, hipermarketek, központi raktárak és repterek környéke. Befogása igen egyszerű, az alábbihoz hasonló varázsmondatokkal: "szlovák bejegyzésű cég nemzetközi sofőrt keres dobozos 12-es felső kapcsolású tandem szerelvényre". Speciálisan a helyét váltogató, ámbár értelmes fajta. Ennek ellenére egyes egyedek testképzavarral szenvednek, hűtősnek képzelik magukat, és ezáltal az elrendelt kamionstop idején is közlekednek. A spani nem ismert a számukra, aminek kompenzálására a végzáró használatához folyamodtak.

Tartályos

A legsokszínűbb alfaj. A narancssárga tábláikról, vagy a Lebensmittel feliratukról, esetleg a cement porról felismerhetőek. Az alábbi vezényszavaktól agresszívvá válnak: felrobbant, kigyulladt, árokba borult, kiömlött, nem fér le! Roppant veszélyes fajta, ezért fokozott óvatossággal kell megközelíteni őket!!! Gyakran vezetés közben jól látható ruházatot visel, és a pedálokat is bakancsban nyomkodja. Általában 5 évente újra kell idomítani.

Billencses

Két fő csoportba osztható ez a faj: sóderes, és gabonás. A gabonások kamionosok inkább, a sóderes visszahúzódó otthon alvó típus, nem tipikus kamionos. Legfőbb előfordulási helyeik: Bugyi, Nyékládháza, Ártánd, Szabadegyháza, Dunaföldvár és Adony. A többi fajtól eltérően az egymás közötti kommunikációjuk jelentős része rádióhullámon keresztül történik. Szókincse nem az erőssége, több esetben a berki, merre, tengelyes, billentés, mérleg, jóság, és az ellenség szavakkal kihúz egy napot. Természetes ellenségük a papucsos állatok, ezért a szőnyeget sehol nem tűri semmilyen formában. Plató térlátása igen fejlett! Gabonások esetén nem ritka, hogy nem a megfelelő helyen hullajtják a magvaikat. A szállított árut legtöbbször Raschel háló és ponyva segítségével álcázza. Többnyire fényérzékeny árut szállítanak. A billencsesekre jellemző, hogy időjárástól függően hosszabb-rövidebb téli álmot alszanak.

Autószállító

Könnyen felismerhető arról, hogy a kicsinyeit a hátán hordozza. Nem ritkán előfordul, hogy a szállított áruban fényképezi saját magát irigységkeltés céljából. Élettere nem túl nagy, ezért kifejlesztette a vízszintes nyújtózkodást, és az ülve öltözést. Legfőbb ellensége az úttestre belógó faágak. A fényképeken kívül piros-fehér táblával igyekszik magára vonni a figyelmet.

Fa szállító

Első hallásra sokan tévesen az erotikus női testekkel keverik össze őket. A civilizációtól távol élő faj, nem sokat lehet róluk tudni. Valószínű, hogy ebből adódik az a jelenség is, hogy a száraz, a tonna és a köbméter szavak teljesen más jelentéssel bírnak náluk, mint az átvevőknél. Ez a faj függ leginkább az időjárástól.

Túlméretes

Vagy ahogyan a legtöbb faj nevezi: Specy. Hordában portyázik éjszakánként, nappal visszahúzódva megpihen. Abban az esetben, ha túl szélesre sikerednek, nem túl népszerűek a többi kamionos körében. Az evolúció során elérte a fejlettség azon fokát, hogy a spanifert elhagyva láncokat alkalmaz. Nem egy idegbeteg faj, lassan megfontoltan közlekedik, támadáskor sárga lámpáikkal vakítják el a többieket. Egyes helyeken saját kotorékot alakítottak ki nekik.

Konténeres

A billencses és tartályoshoz hasonlóan gyűjtő fogalom. Lehet több lábas (a vagányaknak legalább annyi lábasuk van, mint amennyi a szállított konténer), vagy sittes az adott egyed. Legtöbb esetben előjogokat élveznek, aminek köszönhetően gyakran konfrontálódnak a többi fajjal. Erőssége az erővágó használata. Az Autószállítók gyakran féltékenyek erre a fajra, ugyanis ha internetsztárok akarnak lenni, akkor csak annyit kell tenniük, hogy nem oldják ki a konténer rögzítőket, és mókás fejeket vágva integetnek a magasból.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunlog.blog.hu/api/trackback/id/tr7912808226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása