HunLog

Kis segítség az ömlesztett árut fuvarozóknak (TSM)

2018. január 02. - HespV

A 2017. szeptember 19-én elindult a TSM (Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer) objektív felelősség alapján történő büntetési rendszere, aminek segítségével a járművek megállítása nélkül lehetséges a bírságolás. 2017.12.31-ig csak figyelmeztették a fuvarozókat.

truck-61760_1920.jpg

A 36/2017. (IX.18.) NFM a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést, tengelycsoport-terhelés és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló rendeletének a 15. § e) pontja szerint: "Nem kell eljárási díjat, túlsúlydíjat fizetni az ömlesztett árut vagy folyadékot szállító járművek esetén, ha a jármű erre a célra kialakított felépítménnyel rendelkezik, a 2. § (1) bekezdés b) és c) pontjában foglalt értékek 1 tonnánál nem nagyobb túllépése esetén."

Tehát ömlesztett áru fuvarozásánál van egy tonna tűréshatár. Erről tájékoztatják is a fuvarozókat, az alábbi dokumentumot Tornyosnémeti határátkelőnéll adták a sofőrnek.

kepkivagas.JPG

Ha már létrehoztak egy ilyen dokumentumot, akkor megadhatták volna, hogy pontosan hol lehet megtalálni az internetes regisztrációs felületet. Nem a Magyar Közút NZrt. honlapján, hanem az Útvédelmi rendszer (ÚVR) oldalán, amit az alábbi linken lehet elérni:  https://uvreoffice.kozut.hu/uvr-eoffice-web/login. Ugyanezen a felületen lehet hozzájárulást igényelni a túlsúlyos és túlméretes szállításokhoz is. Fontos, hogy a fuvar megkezdése előtt kell beregisztrálni az ÚVR oldalon, ha ezt elmulasztják a fuvarozók, akkor nem tudnak élni az egy tonnás tűréshatárról szóló kedvezménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunlog.blog.hu/api/trackback/id/tr9113539571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása