HunLog

Fokozott közúti EKÁER ellenőrzés szeptember 20-ig

2017. július 31. - HespV

Mai naptól kezdve, egészen szeptember 20-ig fokozottan fogja ellenőrizni a NAV az EKÁER lejelentéseket közúti ellenőrzések keretein belül, tudhatjuk meg Tállai András államtitkár MTI tájékoztatójából.

ekaer-e1499530186230-1024x575.jpg

Kép forrása: http://24.p3k.hu/app/uploads/2017/07/ekaer-e1499530186230-1024x575.jpg

A tájékoztató szerint a fokozott ellenőrzést az adócsaló vállalkozások kiszűrése miatt eszközölték. Ami azért gyanús, mert eleve ez volt a célja az EKÁER rendszer bevezetésének. Azért jelentették be az ellenőrzéseket előre, hogy ezzel megelőzzék az adócsalásokat, és javítsák az adózási morált, tehát az is tegyen EKÁER lejelentést, aki eddig ezt hanyagolta.

Egy korábbi bejegyzésemben már írtam pár sort a hazánkban működő komplex közúti ellenőrző rendszerről ami magában foglalja az EKÁER, a VÉDA, a HU-GO és az új TSM rendszereket. És ha ez még nem lenne elég, az új Közúti ellenőrzési munkacsoport toborzása az előzetes hírek alapján ebben a hónapban befejeződött. Az új központban a nap 24 órájában elemezni tudják a szállításokat a rendszerek segítségével, és az adózás szempontjából kockázatos szállításokat végző járművek feltartóztatására ki tudják vezényelni a Közúti ellenőrző csoportot. Tehát nem kell feleslegesen megállítani szúrópróba szerűen a járműveket, hanem direkt a gyanús járműveket lehet "levadászni".

Egy szó mint száz, a véleményem az, hogy a mostani fokozott ellenőrzés az új központi rendszer, és az új ellenőrző csoport főpróbája...

A bejegyzés trackback címe:

https://hunlog.blog.hu/api/trackback/id/tr9912704187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása