HunLog

A nagy testvér mindent lát...

2017. július 17. - HespV

Hazánkban az elmúlt években több hajmeresztő ellenőrző rendszert vezettek be. Ilyen rendszer a HU-GO, az EKÁER, a VÉDA és a TSM. Ezeket követi az okos tachográf, és még az ég tudja milyen ellenőrző rendszerek.

traffic-36938_1280.png

Az mára már köztudott, hogy a HU-GO Elektronikus Útdíjszedési Rendszer, a Közúti Intelligens Kamerahálózat (VÉDA) és az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) össze vannak kapcsolva. Ennek köszönhetően folyamatosan nyomon lehet követni a hazánkban közlekedő teherautókat. Ezekhez a rendszerekhez "csatlakozik" az idei évben már tesztüzemben működő Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer (TSM). Így a rendszerek segítségével nyomon lehet követni, hogy melyik teherautó merre közlekedett az országban, mit szállított és milyen összsúllyal közlekedett. Ezzel teljes mértékben meg lehet akadályozni az áruk ide-oda "utaztatását".


Íme a telepített súlymérő rendszerek helyei

Ha ez nem lenne elég, közeleg az okos tachográfok ideje. Az új tachográf rendszerek GPS kommunikáció segítségével minden adatot azonnal megoszt a hatóságokkal, akik akár az irodájukból is nyomon tudják követni a sofőrök vezetési és pihenési idejét, a járművek mozgását, és azonnal tudják mozgósítani az új, jelenleg toborzás alatt lévő közúti ellenőrző csoportot. A bevezetést követően 15 éven belül kötelezően le kell majd cserélni a korongos és digitális tachográf rendszereket okos tachográfokra.

Tehát ha az összes rendszert egybevetve tekintjük, akkor nem csak a fuvarozó cégekről lesz részletes információja a hatóságoknak, hanem az összes fuvaroztató vállalatról is. Ezek mellett nem kell sokat várni a dolgok internetére sem, aminek köszönhetően pontosabb nyomonkövetésre lesz lehetőség, és véleményem szerint nem csak a fuvarozásban résztvevő szereplőknek... Felesleges lesz bármiféle adatszolgáltatás, a hatóságok hamarabb fognak tudomást szerezni az eseményekről mint a jármű tulajdonosok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunlog.blog.hu/api/trackback/id/tr6012669801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása